Доступність посилання

ТОП новини

Виш у Дніпропетровську порушив права абітурієнтів – «Опора»


Національний гірничий університет України у Дніпропетровську порушив права абітурієнтів, упродовж робочого дня не видаючи і не приймаючи документи вступників, повідомили в середу Радіо Свобода спостерігачі з громадської організації «Громадянська мережа «Опора».

Як зазначили в «Опорі», абітурієнти, які не змогли забрати свої документи, готуються написати скарги до Міністерства освіти.

За даними спостерігачів, інцидент стався в вівторок, останнього дня прийому та видачі документів.

«До 18-ї години абітурієнти ще мали право забирати або подавати оригінали документів до приймальних комісій. Але за наказом ректора двері приймальної комісії замкнули о 10-й. Після того, як абітурієнти почали масово писати скарги, замкнулись і двері канцелярії. Члени комісії стверджували, що документи можна отримати лише за згодою ректора, який, у свою чергу, був відсутній на робочому місці. Всупереч правилам, приймальна комісія провела засідання і о 13-й вивісила рішення про зарахування останньої хвилі», – заявили спостерігачі «Опори».

В «Опорі» підозрюють, що таким чином виш заблокував відтік абітурієнтів і вирішив для себе «проблему заповнення державних місць та набір на контрактній основі».

У приймальній комісії вишу Радіо Свобода відмовились наразі коментувати ситуацію, пославшись на відсутність відповідального секретаря.
XS
SM
MD
LG