Доступність посилання

ТОП новини

Президент Ірану знову виступає проти Ізраїлю


Махмуд Ахмадінеджад, із традиційною палестинською хусткою, виступає в Тегеранському університеті з нагоди «Дня Єрусалима» 17 серпня 2012 року
Махмуд Ахмадінеджад, із традиційною палестинською хусткою, виступає в Тегеранському університеті з нагоди «Дня Єрусалима» 17 серпня 2012 року
Президент Ірану Махмуд Ахмадінеджад виступив сьогодні з черговим словесним нападом на Ізраїль, назвавши саме існування цієї держави «образою для всього людства».

Він також звинуватив Захід у тому, що той захищає Ізраїль як «інструмент контролю над Близьким Сходом і всім світом».

Сьогоднішній «День Єрусалима» – це день єдності в боротьбі за те, щоб стерти «сіоністську чорну пляму» і «ракову пухлину» з людського суспільства, заявив Ахмадінеджад, виступаючи після організованих владою Ірану демонстрацій по всій країні на підтримку палестинців.

«День Єрусалима», або «День Кудс», за арабською назвою цього міста, відзначають щороку в Ірані як день офіційних мітингів та інших виявів підтримки палестинців і засудження Ізраїлю. Цей день запровадили 1979 року, відразу після Ісламської революції в Ірані, і відзначають останньої п’ятниці місяця рамадана за мусульманським календарем, яка цього року припала на сьогодні. Цей день відзначають також в інших мусульманських країнах, зокрема, арабських, але не на офіційному рівні.

Махмуд Ахмадінеджад відомий своїми неодноразовими публічними антиізраїльськими виступами, в яких він, серед іншого, закликав «стерти з мапи світу» саму державу Ізраїль.
XS
SM
MD
LG