Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко поспішила з газовими угодами – прокурор


У січні 2009 року тодішній прем’єр Юлія Тимошенко змусила «Нафтогаз України» передчасно підписати угоду про постачання газу з російським «Газпромом», заявила Оксана Дрогобицька, представник прокуратури у Вищому спецсуді з розгляду цивільних і кримінальних справ, де сьогодні продовжують розгляд касації на вирок Тимошенко у газовій справі.

«Україна могла і далі використовувати газ зі сховищ і домагатися від Росії вигіднішої ціни на газ. Однак Тимошенко дала керівникові «Нафтогазу» (Олегові) Дубині директиви про підписання угод», – сказала Дрогобицька.

Прокурор вважає, що саме ці дії прем’єра завдали державі збитків на суму 195 мільйонів доларів. Раніше захист Тимошенко навів свої аргументи, за якими ці угоди не завдали Україні збитків, а, навпаки, дали змогу зекономити кошти.

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ у вівторок завершить слухання з розгляду касації захисту екс-прем’єра Тимошенко на вироки Печерського районного та апеляційного судів Києва в газовій справі, згідно з якими колишнього прем’єра визнали винною і засудили до семи років позбавлення волі, і, найімовірніше, оголосить рішення. Прем’єр-міністра Юлію Тимошенко звинуватили у перевищенні влади і службових повноважень при укладенні 2009 року газових контрактів із Росією.
XS
SM
MD
LG