Доступність посилання

ТОП новини

Янукович відкриє у Харкові місцевий «диснейленд»


Президент України Віктор Янукович
Президент України Віктор Янукович
Харків – 22 серпня Президент України Віктор Янукович із робочим візитом відвідає Харків. Глава держави має урочисто відкрити пам’ятник Незалежності України на площі Конституції, а також оглянути парк розваг («Харківський диснейленд»), на придбання атракціонів для якого місто взяло кредит на двадцять мільйонів євро. Міська влада тим часом проситиме Президента про додаткові кошти для харківського метро і доріг, а громадські активісти готуються по-своєму зустріти високого гостя.

Активісти правозахисної організації «Україна-Українська діаспора» збираються на харківську площу Конституції об одинадцятій ранку, щоб зустріти Президента, як вони кажуть, спинами. Такими планами поділився голова цієї громадської організації Станіслав Тимошенко.

Ті, хто буде зустрічати Януковича, не кричатимуть. Просто стануть спинами в його сторону і будуть так стояти
Станіслав Тимошенко
«Ті, хто буде зустрічати Януковича, не кричатимуть. Просто стануть спинами в його сторону і будуть так стояти», – сказав активіст.

На таку акцію збираються два десятки активістів, протестуючи проти підписаного Президентом мовного закону. При цьому вони не знають, де вдасться стати на площі, адже її планує перекрити міліцейський кордон.

Представники партій, незважаючи на передвиборчу кампанію, своїх прихильників на зустріч глави держави не виводитимуть.

За попередніми даними, на площі Конституції після одинадцятої ранку має початися церемонія відкриття скульптурної композиції «Україна, що летить». Це буде крилата богиня Ніка, яка стоятиме на кулі з лавровим вінком. Новий пам’ятник Незалежності звели на цій площі замість монумента на честь проголошення радянської влади в Україні. Таким чином, у Харкові це вже буде другий пам’ятник, присвячений українській державності. Перший зруйнували, бо дівчинка із соколом на ньому перестала подобатися міським посадовцям.

Символ України?

Радіо Свобода вже наводило думки деяких скульпторів, які переконують, що в новому скульптурному образі Незалежності немає нічого спільного з Україною. Напередодні відкриття пам’ятника кореспондент Радіо Свобода попросив міського голову Геннадія Кернеса пояснити, чому українську незалежність довірили уособлювати грецькій богині, скульптури якої є в багатьох європейських столицях.

«Цей пам’ятник символізує Україну, що летить, незалежну Україну. А тому я вважаю, що вона буде одним із символів нашого міста», – наголосив мер.

Януковичу покажуть карусель вартістю більше 2 мільйонів євро

Ще один пункт президентських відвідин Харкова – парк імені Горького. Це перший в Україні тематичний парк розваг, запевняють у міській владі. Натхненники спорудження цього парку називають його «Харківським диснейлендом». Його розділили на кілька ділянок: «Французьку», «Ретро», «Екстрим», «Родинно-розважальну». На придбання імпортних 35 атракціонів місто взяло кредит на 20 мільйонів євро. Наприклад, Віктору Януковичу покажуть французьку карусель, вартість якої більше двох мільйонів євро. Менеджер «Харківського диснейленду» Анастасія Солоп не приховує захоплення від цього парку.

В Україні, так я думаю, це найбільший і найдорожчий розважальний центр. Тут є атракціони – їх лише п’ять таких у світі
Анастасія Солоп
«В Україні, так я думаю, це найбільший і найдорожчий розважальний центр. Тут є атракціони – їх лише п’ять таких у світі», – переконує менеджер.

А на метро грошей бракує

Тим часом міська влада бідкається, що бракується коштів для завершення будівництва Олексіївської лінії Харківського метро – свого часу обіцяли відкрити нову станцію 9 травня цього року. Але вона не відкрита досі. Місцева влада проситиме у Президента посприяти виділенню грошей на цю станцію підземки, а також додаткових коштів на ремонт міських доріг. 60 мільйонів гривень обіцяв виділити Кабмін на дороги, в рамках підготовки міста до Євро-2012, але у Харкові їх так і не побачили.

І ще: в «президентський день» харківським водіям краще не сідлати своїх залізних коней, бо шляхи перекриватимуть для кортежу першої особи України, про це попереджає ДАІ.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG