Доступність посилання

ТОП новини

Член ЦВК Магера каже, що на нього у суді є ще одна скарга


Андрій Магера
Андрій Магера
Заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера заявляє, що до Київського апеляційного адміністративного суду подано ще одну скаргу щодо порушення ним присяги під час ухвалення рішень у процесі організації парламентських виборів.

Про це Магера повідомив журналістам під час перерви у засіданні Вищого адміністративного суду України. Цей суд сьогодні розглядає апеляційну скаргу ЦВК щодо правомірності дій членів комісії Андрія Магери і Валерія Шелудька під час реєстрації колишнього першого заступника голови СБУ Володимира Сацюка кандидатом у народні депутати.

«Громадянин України спочатку у ЦВК оскаржував дії мого колеги Михайла Охендовського щодо його висловлювань у пресі. А коли цю скаргу заявнику повернули на виправлення, бо вона не відповідала вимогам закону, заявник звернувся до суду для оскарження вже моїх дій, тобто за повернення цієї скарги на виправлення», – розповів Магера.

Він також наголосив, що вважає обставини його нібито неправомірних дій, викладені у скаргах, надуманими.

19 серпня Київський апеляційний адміністративний суд скасував рішення ЦВК про реєстрацію Володимира Сацюка кандидатом у народні депутати в одномандатному окрузі № 62 у Житомирській області.

Окрім того, суд визнав протиправними дії двох членів Центрвиборчкому від опозиції Андрія Магери і Валерія Шелудька під час підготовки до розгляду на засіданні ЦВК 3 серпня питання про реєстрацію Сацюка кандидатом.

У ЦВК пізніше наголосили, що оскаржуватимуть це рішення Київського апеляційного адмінсуду. Окремо його оскаржують і Магера з Шелудьком.
XS
SM
MD
LG