Доступність посилання

ТОП новини

Польське радіо просить зменшити штраф за образу українок


Польська радіостанція Eska Rock оскаржила в суді накладений на неї Радою радіомовлення та телебачення штраф за озвучені в її ефірі висловлювання про громадянок України, визнані «дискримінаційними й образливими».

Як інформує «УНІАН», юристи радіостанції переконують, що Рада радіомовлення і телебачення не взяла до уваги усіх матеріалів цієї справи, вони добиваються або анулювання штрафу у розмірі понад 20 тисяч доларів, або його зменшення.

У своїй аргументації, переданій до Варшавського окружного суду, Eska Rock зазначає, що ведучі програми Poranny WF Куба Воєвудський та Міхал Фігурський своїми висловлюваннями насправді не хотіли образити українок, а висміювали ксенофобські погляди деяких польських громадян.

Радіостанція наголосила, що програма Poranny WF, яка виходила в її ефірі від кінця січня 2008 року, була сатиричною і не відображала справжніх поглядів її ведучих.

Програму Poranny WF закрили 25 червня. Приводом став міжнародний резонанс, який спричинив один із випусків. Ось лише витяг з ефіру, який став причиною скандалу (далі – бесіда ведучих): «А знаєш, що я вчора зробив після матчу з Україною? Я вчинив як справжній поляк!» – «Ти копнув собаку?» – «Ні, я вигнав свою українку! (сміх)» – «А то добра ідея (сміх). Мені це ще не спало на думку. Знаєш, що? Я зі злості сьогодні їй не заплачу».

Публічних вибачень від радіостанції вимагало зокрема українське МЗС. Ведучі за свої слова перепросили, однак справою зайнялася польська прокуратура, а вже незабаром Рада радіомовлення і телебачення зобов’язала ведучих сплатити штраф.
XS
SM
MD
LG