Доступність посилання

ТОП новини

СБУ затримує причетних до тунелю до Словаччини


Тунель контрабандистів на Закарпатті, фото надане СБУ
Тунель контрабандистів на Закарпатті, фото надане СБУ
Служба безпеки України повідомила в четвер, що її працівники затримали двох осіб, підозрюваних у причетності до будівництва й використання підземного тунелю через українсько-словацький кордон у Закарпатській області.

Як повідомив прес-центр СБУ, затримання відбулося в вівторок у Криму, де обох розшукуваних узяли в орендованому ними будинку в Євпаторії.

Їх оголосили в розшук, коли в процесі розслідування справи було отримано докази причетності цих двох мешканців Закарпаття, 1967 і 1975 років народження, які переховувались від слідства, до протиправної діяльності.

Слідчий відділ управління СБУ в Закарпатській області ще 20 липня порушив кримінальну справу за двома статтями Кримінального кодексу, а саме за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон і незаконне придбання, зберігання й транспортування з метою збуту незаконно виготовлених тютюнових виробів.

Попередніми днями словацька поліція повідомила, що виявила на кордоні з Україною тунель завдовжки майже в 700 метрів і арештувала ймовірного організатора контрабандних перевезень. Припускають, що впродовж року тунель використовували контрабандисти для перевезення неоподаткованих товарів, головним чином, цигарок, а також, імовірно, нелегального переправлення людей.
XS
SM
MD
LG