Доступність посилання

ТОП новини

У бюлетенях будуть перші зареєстровані п’ятірки партійних списків – ЦВК


У бюлетенях для голосування на виборах народних депутатів у загальнодержавному багатомандатному окрузі (за партійними списками) буде вказано перші п’ятірки цих списків партій у тому вигляді, як їх зареєструвала Центральна виборча комісія, повідомив у четвер заступник голови ЦВК Андрій Магера.

За його словами, саме такий зміст ухваленого в середу рішення Центрвиборчкому, яким було затверджено форму і текст цих бюлетенів.

Таким чином, у списку партії «Батьківщина» будуть п’ять кандидатів, яких сама партія подала під номерами 2, 3, 4, 6 і 7, бо номери 1 і 5 – Юлію Тимошенко і Юрія Луценка – ЦВК не зареєструвала. Так само у списку партії «Громада» будуть кандидати з другого по шостий, бо перший, Павло Лазаренко, не зареєстрований.

Об’єднана опозиція вже заявляла в четвер, що оскаржить відмову ЦВК наводити в виборчому бюлетені імена лідера «Батьківщини», колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко та колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, бо вона формально не відповідає законові про вибори.

У середу Центральна виборча комісія затвердила форму і текст виборчого бюлетеня для голосування на виборах народних депутатів у загальнодержавному багатомандатному окрузі (за партійними списками) і дійшла висновку, що імен Юлії Тимошенко, Юрія Луценка і Павла Лазаренка, яким відмовлено в реєстрації, в ньому не буде.

Під час того засідання члени Центрвиборчкому звертали увагу на численні недоліки чинного нині закону про вибори народних депутатів, зокрема, його норму друкувати в бюлетенях перші п’ятірки виборчих списків у тому вигляді, як їх подали партії, а не за результатами реєстрації цих списків у ЦВК, або також норму, яка вимагає друкувати в бюлетенях імена і по-батькові кандидатів, але взагалі не згадує про друкування також прізвищ.
XS
SM
MD
LG