Доступність посилання

ТОП новини

На Черкащині Комітет виборців вже зафіксував 114 порушень виборчого законодавства


Черкаська організація Комітету виборців України зафіксувала в області на етапі передвиборчої кампанії 114 порушень законодавства.

Усі ці порушення у комітеті обіцяють відобразити на «Інтерактивній мапі порушень виборчого законодавства». Оскільки деякі порушення перевіряються, нині мапа містить 90 таких випадків. Найбільше порушень КВУ зафіксував в окрузі номер 199.

«Наскільки нам відомо, це – єдина регіональна мапа порушень. Зараз стартує декілька таких проектів всеукраїнського масштабу: проект Комітету виборців України, наявні проекти «Майдану» та «Опори». Але ми були першими, тому що ми найоперативніше відреагували. Знайшли власні ресурси, розробили самі ідею, концепцію і технічно це втілили. Це один з небагатьох випадків, коли Черкащина не пасе задніх, а навпаки виступає в авангарді процесу», – зазначив керівник програми довготермінового спостереження КВУ в Черкаській області Юрій Сас.

Як повідомили сьогодні в «Опорі», найпоширенішими порушеннями виборчого законодавства України нині є використання адмінресурс та підкуп виборців.
XS
SM
MD
LG