Доступність посилання

ТОП новини

Поліція в Китаї затримує підозрюваних у нападі на авто посла Японії


Поліція столиці Китаю Пекіна повідомила сьогодні, що затримала двох чоловіків, підозрюваних у нападі на автомашину посла Японії понад тиждень тому, в перебігу якого вони відламали з авта японський прапор.

За повідомленням державного агентства «Сіньхуа», двох чоловіків віком 23 і 25 років затримали за звинуваченням у порушенні громадського порядку. Третьому учасникові інциденту оголосили попередження.

Японія подавала «різкий протест» проти цього випадку, що стався на початку минулого тижня. Китай уже вибачався за нього.

Інцидент стався посеред нового загострення останніми тижнями напруженості між двома країнами через спірні острови у Східнокитайському морі, які в Японії називають Сенкаку, а в Китаї Дяоюй і які фактично контролює Японія. На ці ж безлюдні острови, розташовані в потенційно багатому на ресурси регіоні, претендує також і Тайвань.

Зокрема, минулого місяця японська прикордонна поліція затримувала на цих островах групу китайських активістів, а потім і групу японських активістів, які прибули на них без дозволу. Візит японських активістів на острови призвів до низки антияпонських демонстрацій у різних місцях Китаю, учасники яких перекидали авта японського виробництва і били вікна закладів японської тематики на кшталт японських ресторанів.
XS
SM
MD
LG