Доступність посилання

ТОП новини

США: Під час передвиборчої промови Мішель Обами жінки плакали (ВІДЕО)


Зореслав Байдюк, Голос Америки

Шарлотт – В американському місті Шарлотт, що у Північній Кароліні, розпочав роботу з’їзд Демократичної партії США. Понад шість тисяч делегатів зібрались у місцевому палаці спорту, щоб оголосити чинного президента Барака Обаму своїм кандидатом на вибори у листопаді. З’їзд – це нагода для партії донести свою позицію до багатомільйонної аудиторії й можливо схилити на свій бік виборців, які ще не зробили свій вибір. І, здається, перша леді країни Мішель Обама таки розчулила чимало американців під час своєї промови.

У перший день з’їзду Демократичної партії США десятки виступаючих говорили про досягнення адміністрації Барака Обами. В першу чергу, наголошуючи на проведеній ним реформі системи охорони здоров’я, порятунку автобудівельної галузі, зменшенні податків для середнього класу. Головною промовою був, безумовно, виступ першої леді країни Мішель Обами.

Промова першої леді розчулила американців до сліз

Вдягнута у стильну рожеву сукню, виблискуючи чарівною посмішкою Мішель розповіла американцям, як колись нинішній президент приїжджав на побачення у проржавілій машині, носив менші на піврозміру черевики, радів знайденому на смітнику журнальному столику.

Загалом перша леді змалювала картину важкого життя як родини Барака, так і її самої. Мішель представила чоловіка як людину, яка не боїться брати відповідальність та не відвертається від вирішення важливих для американців проблем, не зважаючи на політичні суперечки. Вона запевнила американців, що її чоловік залишається людиною, яка не переймається грішми, і ставить понад усе вирішення проблем країни.

Промова Мішель розчулила чимало присутніх. Телекамери час від часу вихоплювали жінок з залу, які витирали сльози на очах. Схоже, що першій леді вдалось виконати поставлене перед нею завдання – змалювати повсякденного Обаму, який залишається своїм не зважаючи на його статус.

Вона підкреслила, що історія Барака Обами – історія втілення у життя Американської мрії. Закінчуючи промову Мішель говорила про майбутнє своїх дітей та загалом майбутнього покоління.

Michelle Obama Addresses Democratic Convention
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:53 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ


Також у перший день з’їзду демократів вразив виступ людини, яка вже пішла з життя. Здається, ніхто не зміг так завести присутніх, як відео-нарізка виступів покійного сенатора Теда Кеннеді. В залі відбувалось щось неймовірне. Тед Кенеді – двоюрідний брат президента Джона Кеннеді, залишив по собі спадщину непримиренного багаторічного борця за права робітничого класу та обділених.

Загалом в залі відчувається ейфорія притаманна таким заходам, демократи заведені, і налаштовані на перемогу свого кандидата.

Українська громада США впливає на результати виборів

Серед делегатів з'їзду Демократичної партії у США є й американці українського походження. Марко Мурований представляє штат Делавер, звідки походить Джо Байден віце-президент країни. Родичі Марка походять з Галичини. Для нього це вже другий з’їзд у ролі делегата.

Незважаючи на порівняно невелику українську громаду в США, на погляд Марка, українці мають певний політичний вплив на результати виборів президента, адже представляють кількісно велику групу населення у штатах Огайо та Пенсильванія. Результати голосування у цих штатах завжди важко передбачити і їх виборці не рідко вирішують долю президентського крісла. Марко Мурований переконаний, що українці повинні скористатися цим як для блага громади, так і для популяризації України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG