Доступність посилання

ТОП новини

У Росії захист Pussy Riot шкодує, що Путін не бере відповідальності за законність вироку


Марк Фейгін, архівне фото
Марк Фейгін, архівне фото
Захист учасниць російського феміністського жіночого панк-гурту Pussy Riot заявив у середу, що шкодує, що президент Росії Володимир Путін не хоче взяти на себе відповідальність перевірити законність вироку їхнім підзахисним.

Як заявив адвокат Марк Фейгін російському агентству «Інтерфакс», президент як гарант Конституції Росії має право перевірити правосудність вироків, доручивши цю перевірку генеральному прокуророві.

Путін заявив у телеінтерв’ю, яке оприлюднили в середу, що знає, що відбувається з Pussy Riot, але «туди аніяк не влізає».

Інтерв’ю взяв російський фінансований державою телеканал мовлення за кордон RT, який критики називають пропагандистським органом Кремля, хоча офіційно він незалежний.

Коли Путіна востаннє питали про справу Pussy Riot місяць тому, ще до винесення його учасницям вироку, він говорив тоді, що, хоча в їхньому вчинкові немає нічого доброго, їх не варто надто суворо за це судити.

17 серпня суд у Москві засудив трьох учасниць гурту Pussy Riot, Марію Альохіну, Катерину Самуцевич і Надію Толоконнікову, до двох років позбавлення волі в колонії загального режиму, визнавши їх винними в «хуліганстві на ґрунті релігійної ненависті». Причиною стала акція 21 лютого в храмі Христа-Спасителя в російській столиці, яку гурт назвав «панк-молебнем», спробувавши проспівати пісню протесту зі словами, зокрема, «Богородице-Діво, Путіна прожени!». Учасниці гурту називали вирок їм «особистою помстою Путіна».
XS
SM
MD
LG