Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція хоче поскаржитися на суддю, який повернув Яценюкові позов проти Януковича (ВІДЕО)


Опозиція пікетує Вищий адмінсуд
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:51 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Об’єднана опозиція «Батьківщина» звернеться до Вищої ради юстиції з вимогою звільнити з посади суддю Вищого адміністративного суду України, який повернув без розгляду позов про протиправність дій Президента Віктора Януковича. Про це під час мітингу опозиції під Вищим адміністративним судом повідомив народний депутат Юрій Одарченко.

За його словами, опозиція вимагає звільнити суддю за, як він стверджує, порушення присяги.

Сьогодні у мітингу під Вищим адмінсудом взяли участь близько півтисячі осіб. Учасники акції протесту вимагали від суду розглянути позов нунсівця Арсенія Яценюка про визнання діяльності Віктора Януковича на посаді Президента протиправною.

З цим позов Яценюк звернувся до суду 20 серпня. Однак 23 серпня Вищий адмінсуд вказав на невідповідність позовної заяви низці положень Кодексу адміністративного судочинства України, яку позивач мав виправити до 7 вересня.

6 вересня Арсеній Яценюк подав до Вищого адмінсуду додаткове пояснення до адміністративного позову про визнання дій Президента України протиправними. Однак наступного дня суд повернув Яценюкові його позов, бо позивач, як зазначили у суді, не обґрунтував свої вимоги і не надав доказів.
XS
SM
MD
LG