Доступність посилання

ТОП новини

Конфіденційність побачень Луценка не порушується – пенітенціарна служба


Менська виправна колонія № 91, де відбуває покарання Юрій Луценко
Менська виправна колонія № 91, де відбуває покарання Юрій Луценко
Державна пенітенціарна служба заявила в понеділок, відповідаючи на заяви захисників колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, що конфіденційність побачень у спеціальних кімнатах у виправних колоніях зі скляними перегородками між сторонами і переговорними пристроями не порушується.

Як мовиться в повідомленні прес-служби пенітенціаріїв, такий порядок короткострокових побачень визначений Кримінально-виконавчим кодексом України та Правилами внутрішнього розпорядку установ виконання покарань.

Так само пенітенціарна служба заявила, що вся кореспонденція, і для засуджених, і від них, реєструється в канцелярії установи, після чого направляється адресатам, а відтак заяви про неможливість передати Луценкові кореспонденцію не відповідають дійсності.

У понеділок прес-служба партії «Народна самооборона», лідером якої є Юрій Луценко, повідомляла, що адвокат колишнього міністра Ігор Фомін направив на ім’я керівника Менської колонії в Чернігівській області, де той відбуває покарання, заяву про порушення прав його підзахисного, а саме «недодержання адвокатської таємниці, порушення вимог листування, а також обмеження у праві на телефонне спілкування та отримання кореспонденції та інтернет-роздруківок».

«Нам відмовлено у зустрічі із Луценком у форматі прямого спілкування, вкотре запропоновано спілкуватися з ним через броньоване скло та телефон, який прослуховується. Як може здійснюватися захист мого клієнта, якщо наша розмова прослуховується, записується та, напевно, транслюється за вимогою?» – заявляв Фомін.
XS
SM
MD
LG