Доступність посилання

ТОП новини

Записи Мельниченка у справі Щербаня не можуть бути доказами – адвокат


Плівки колишнього майора держохорони Миколи Мельниченка не можна використовувати як доказ у справі про вбивство Євгена Щербаня. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив Дмитро Поїзд – адвокат Вадима Болотських, одного з виконавців убивства Щербаня.

Дмитро Поїзд посилається на статті 62 і 63 Конституції України, в яких ідеться про те, що обвинувачення не може ґрунтуватися на доказах, одержаних незаконним шляхом, а також на припущеннях.

«Якщо є докази того, що плівки отримані незаконним шляхом, а це так, то ці докази не можуть бути долучені до матеріалів справи і на них не може ґрунтуватися обвинувачення», – зазначив він і додав, що Мельниченко не може давати оцінку записам, які він зробив: «Мельниченко – технар, а не юрист. Лише юрист може дати оцінку доказам».

Дмитро Поїзд також зазначив, що Мельниченко мав би передати Генпрокуратурі записи, що стосуються вбивства Щербаня, раніше. «Він мав би передати ці записи у Генпрокуратуру, коли розслідувалася справа», – наголосив адвокат.

Микола Мельниченко наприкінці минулого тижня повідомив, що має записи, які підтверджують, що замовником вбивства Євгена Щербаня у 1996 році виступив Павло Лазаренко, а Тимошенко була однією з тих, хто за вбивство сплачував.

Нині Микола Мельниченко перебуває у США. Він заявляє, що готовий співпрацювати з Генпрокуратурою у справі Щербаня.

Натомість заяви Мельниченка спростовують у «Батьківщині». Там кажуть, що відповідну заяву колишній майор держохорони зробив під тиском Адміністрації Президента України.
XS
SM
MD
LG