Доступність посилання

ТОП новини

Нам вдалося зупинити хаос і свавілля на фармацевтичному ринку – Бахтеєва


Київ – Влада навела порядок на фармацевтичному ринку України. Про це заявила депутат від Партії регіонів, голова парламентського комітету з питань охорони здоров’я Тетяна Бахтеєва. Водночас в опозиції кажуть: зрушення є, але їх не так багато.

За останні 10 років ціни на ліки виросли майже в 4 рази, і українцям на препарати доводиться витрачати в середньому по 1000 гривень у рік. Про це говорить депутат від Партії регіонів, голова парламентського комітету з питань охорони здоров’я Тетяна Бахтеєва. За її словами, щоб покращити ситуацію на фармацевтичному ринку, держава посилила законодавчий контроль за реєстрацією та імпортом ліків. А також зробила суворішою відповідальність за фальсифікацію, контрабанду й виготовлення неякісних медикаментів. І це принесло свої результати, запевняє депутат.

Ми виключили посередників з ланцюжка постачальників, це знизить ціни на ліки в країні. Ми обмежили рекламу лікарських препаратів, ми добилися більш суворих вимог до якості ліків
Тетяна Бахтеєва
«Нам вдалося зупинити хаос і свавілля на фармацевтичному ринку. Також посилити контроль за всіма препаратам, які возять – ми виключили посередників з ланцюжка постачальників, це знизить ціни на ліки в країні. Ми також допомагаємо і захищаємо вітчизняного виробника шляхом очищення ринку від неякісних ліків, які раніше безконтрольно завозилися з різних країн. Ми обмежили рекламу лікарських препаратів, ми добилися більш суворих вимог до якості ліків», – каже Бахтеєва.

В Україні виявляють менш ніж 1% фальсифікованих ліків

В Україні ще багато фальсифікату, говорить депутат від НУНС Лілія Григорович. Саме тому обмеження реклами ліків – це дуже правильний крок. Водночас зміни у фармацевтичній галузі України ще недостатні.

Те, що влада намагається щось зробити в фармацевтичному напрямку – це так. Але, що вона вже весь порядок навела – то ще зашвидко
Лілія Григорович
«Те, що влада намагається щось зробити в фармацевтичному напрямку, це так. Але, що вона вже весь порядок навела, то ще зашвидко. Доволі багато є ліків фальсифікованих, неякісних і, купуючи ці неякісні ліки, хворі наносять собі шкоду більшу, ніж якби вони взагалі нічого не вживали. Тому обмеження реклами лікарських препаратів в нашому телерадіопросторі я оцінюю як позитив», – зауважила Григорович.

За офіційною статистикою, в Україні виявляють менш ніж 1% фальсифікованих ліків (від загальної кількості медикаментів). У Італії цей показник становить 14%, в Німеччині – 4%. Як говорять фахівці, це свідчить про те, що більшу частину підроблених препаратів в Україні не виявляють і вони надходять у продаж.
  • Зображення 16x9

    Марічка Набока

    У 2004 році закінчила Український гуманітарний ліцей КНУ імені Тараса Шевченка. У 2010-му отримала диплом магістра журналістики Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка. Маю публікації в газеті «Громадський захисник», журналах «Книжник-review», «Київська Русь» та інших виданнях. Працювала в програмі «Підсумки» на телеканалі «Ера». На Радіо Свобода – з 2007 року. Коло професійних зацікавлень: права людини, українська культура, волонтерський рух.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG