Доступність посилання

ТОП новини

Американський шатл Endeavour вирушає в «останній політ»


На цьому фото 17 квітня 2012 року — старт транспортного літака з іншим шатлом, Discovery, який перевезли до музею під Вашингтоном
На цьому фото 17 квітня 2012 року — старт транспортного літака з іншим шатлом, Discovery, який перевезли до музею під Вашингтоном
Американський космічний корабель багаторазового використання Endeavour сьогодні вирушив у свій «останній політ» – встановлений на спеціальному транспортному літаку до місця постійного перебування в музеї.

Літак із кораблем, який піднявся в повітря з Космічного центру імені Кеннеді на мисі Канаверал у Флориді, після триденного польоту з проміжними посадками в різних містах США має в п’ятницю прибути до Лос-Анджелеса. Відтак у середині наступного місяця його мають перевезти до Каліфорнійського наукового центру.

За повідомленням газети «Лос-Анджелес Таймз», для того, щоб корабель можна було провезти вулицями міста, там довелося зрубати майже 400 дерев.

Іще один із трьох багаторазових кораблів, які нині існують, Discovery, ще навесні перевезли до Музеї авіації і космосу біля Вашингтона; третій, Atlantis, залишиться в Космічному центрі імені Кеннеді.

Сполучені Штати остаточно завершили космічну програму використання багаторазових «човників», розпочату в 1980-і роки, минулого року, серед іншого, через великі витрати на них. Відтак США планують передати виведення вантажів і людей на навколоземну орбіту комерційним фірмам, а зусилля державної космічної програми зосередити на інших цілях.
XS
SM
MD
LG