Доступність посилання

ТОП новини

Президент Сирії: війна в країні загрожує антиізраїльським силам


Алі Акбар Салегі і портрет Башара аль-Асада в Дамаску 19 вересня 2012 року
Алі Акбар Салегі і портрет Башара аль-Асада в Дамаску 19 вересня 2012 року
Президент Сирії Башар аль-Асад заявив у середу міністрові закордонних справ Ірану Алі Акбарові Салегі, який прибув із візитом, що нинішня війна в Сирії має за мету не тільки його владу, але й усю «вісь спротиву» Ізраїлеві, навели його слова сирійські державні засоби інформації.

До цього поняття влада Сирії, в якій переважають шиїти, вносить, крім себе, також Іран, де один із головних різновидів шиїтської течії ісламу є державною релігією, і шиїтський войовничий рух «Хезболла» з Лівану. Всі ці режими чи сили відомі своєю антиізраїльською позицією.

Голова іранського МЗС, який перебуває в Дамаску з візитом, зустрівся, крім сирійського президента, і з сирійським колегою Валідом аль-Муаллемом.

Іще перед цими зустрічами, на летовищі Дамаска, він заявляв, що вихід із воєнного конфлікту треба знайти «в самій Сирії, в сирійській родині».

Тим часом у середу ж із Сирії повідомляли, що в столиці Дамаску й місті Алеппо на півночі країни, двох найбільших у Сирії, тривали важкі бої між урядовими військами і силами опозиції.

Іран і «Хезболла» залишаються найвірнішими союзниками влади Сирії. Зокрема, як повідомляли, Тегеран направляв до Дамаска своїх військових радників на допомогу зусиллям сирійської влади в її боротьбі з опозицією.
XS
SM
MD
LG