Доступність посилання

ТОП новини

Коментарі з-за кордону щодо закону про наклеп недоречні – Єфремов


Коментарі європейських політиків і міжнародних організацій щодо законопроекту про посилення відповідальності за наклеп є недоречними, адже більшість країн Європи мають у своєму законодавстві відповідну норму. Про це в ефірі «5 каналу» заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

«У нас модно стало апелювати до політиків за кордоном. Я не хотів би, щоб ми будували суспільство в такий спосіб, бігали, кланялися якомусь зарубіжному чиновнику, вважаючи, що він розумніший. Чому ми апелюємо до тих країн, які мають у своєму законодавстві такі норми?» – зазначив він.

Також Олександр Єфремов наголосив, що більше ніж 90% країн Європейського Союзу, на які рівняється Україна, мають відповідну норму в своєму законодавстві.

Напередодні з критикою законопроекту про криміналізацію наклепу виступили міжнародна правозахисна організація «Репортери без кордонів», а також Організація з безпеки і співробітництва у Європі.

Проект закону про посилення відповідальності за наклеп ухвалили цього тижня у першому читанні. За поширення завідомо неправдивих відомостей, що ганьблять честь і гідність іншої особи або підривають її репутацію, передбачене покарання не лише у вигляді штрафу, але й у вигляді арешту чи навіть ув’язнення.
XS
SM
MD
LG