Доступність посилання

ТОП новини

Президент Польщі: Україна має обрати – Митний союз чи ЄС


Україна має зробити вибір між Митним союзом і Євросоюзом, одночасно ці два сценарії реалізовувати неможливо. Про це в Києві заявив президент Польщі Броніслав Коморовський.

Він наголосив, що Польща продовжує переконувати Європу в доцiльностi надання Українi можливостi приєднатися до європейської спiльноти.

«Треба зробити вибiр (мiж Митним союзом i Європейським Союзом – ред.), i такий вибiр робить Україна. Польща може тiльки допомагати. Польща також може переконувати захiдний свiт, Європейський Союз, що треба Українi таку можливiсть надати i, власне, так ми й діємо», – сказав він.

Водночас у відповідь на запитання, який iз двох сценарiїв найбiльш прийнятний для України – членство в Митному союзi з Росією, Білоруссю і Казахстаном або в Європейському Союзi, – Коморовський зазначив: «Неможливо цi два сценарiї реалiзувати одночасно, паралельно».

Натомість Президент України Віктор Янукович на зустрічі зі своїм польським колегою заявив, що у питанні Митного союзу Україну може цікавити, як він сказав, лише економічна інтеграція.

Вiн також зазначив, що Українi цiкавi процеси економiчної iнтеграцiї і в таких проектах, як Шанхайська органiзацiя спiвробiтництва, Асоцiацiя країн Пiвденно-Схiдної Азiї i БРIКС. «Тому ми шукаємо рiзних можливостей, як полiпшити наш товарообiг з усiма цими економiчними об’єднаннями», – наголосив Віктор Янукович.
XS
SM
MD
LG