Доступність посилання

ТОП новини

МЗС України не коментує резолюцію Сенату США щодо Тимошенко


У Міністерстві закордонних справ України не вважають за доцільне коментувати резолюцію Сенату США.

Прес-служба відомства вказує на «декларативний, необов’язковий характер документа» і твердить, що «важко серйозно сприймати документ, прийнятий за процедурою, яку з усією дипломатичною стриманістю можна назвати, як мінімум, сумнівною».

«Друзі команди Тимошенко зробили все для того, щоб закинути в український інформаційний простір черговий сфальсифікований привід для гучних безпідставних дискусій і дискредитації майбутніх парламентських виборів. Ці зусилля суперечать національним інтересам України і приречені на провал», – підкреслили в прес-службі МЗС, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Сенат США 21 вересня підтримав резолюцію щодо України. Документ містить заклик до уряду України «звільнити Тимошенко, щоб забезпечити їй своєчасний доступ до медичної допомоги», а також «провести жовтневі парламентські вибори справедливо і прозоро відповідно до стандартів ОБСЄ».

Також Сенат США «закликає Державний департамент запровадити візові санкції щодо осіб, відповідальних за позбавлення волі та жорстоке поводження з пані Тимошенко і більш як десятком політичних лідерів, пов’язаних з Помаранчевої революцією 2004 року».

Раніше у коментарі Радіо Свобода помічник державного секретаря США з європейських і євразійських справ Філіп Ґордон заявив, що наразі Вашингтон не вважає, що суворі санкції проти української влади були б дієвими. Водночас він сказав про паузу у двосторонніх відносинах через справу Тимошенко.

Українські дипломати оцінювали рішення закордонного комітету Сенату США, заявивши, що воно відображає позицію лише двох осіб, «відомих своїми симпатіями до української опозиції».
XS
SM
MD
LG