Доступність посилання

ТОП новини

Фейсбук має вже 1 мільярд користувачів у світі та 2 мільйони в Україні


Лондон – Соціальна мережа «Фейсбук» розростається у світі дивовижними темпами, залучивши вже понад мільярд користувачів. Тим часом Україна, як і більшість пострадянських держав, залишається у зоні впливу російських відповідників: мереж «Однокласники» та «ВКонтакте».

Засновник соціальної мережі «Фейсбук» Марк Цукеберґ у захопленні. Для його дітища зростання кількості користувачів – наразі головний успіх, бо після того, як акціями компанії у травні цього року почали торгувати на фондовій біржі, їх ціна впала на близько 40% з початкових 38 доларів.

Ніколи я не міг подумати, коли ми це починали, що я чи люди, які були зі мною, стануть причетними до ось такого. Це неймовірно
Марк Цукеберґ
«Ніколи я не міг подумати, коли ми це починали, що я чи люди, які були зі мною, стануть причетними до ось такого. Це неймовірно», – не приховує почуттів Марк Цукербег.

Але попри усю неймовірність компанія має складні завдання і перше з них – як заробляти гроші. Те, що попри величезну популярність ціна акцій «Фейсбуку» зараз нижча, ніж навесні цього року, свідчить, що інвестори зараз не бачать, яким чином цей мільярд, чи навіть більше користувачів можуть приносити фірмі прибутки. На сторінках «Фейсбуку» щораз більше реклами, але цього не досить. Тому наразі надія, насамперед, на зростання, але інтернетний світ дуже мінливий і конкуренція там жорстока. Є й інші перешкоди.

В Україні Фейсбук не лідер

Через мовні, культурні та інші бар’єри «Фейсбук» ще не досягнув бажаного у Китаї, що є найбільшим ринком у світі. А Україна є прикладом однієї з пострадянських країн, де «Фейсбук» впевнено випереджають російські мережі на зразок «Однокласники» та «ВКонтакте».

Зараз лише трохи більше двох мільйонів користувачів з України залучені до найбільшої у світі мережі. У сусідній Польщі, наприклад, є понад 9 мільйонів користувачів «Фейсбук».

Проте необхідно пам’ятати, що тенденція зростання в Україні вдвічі перевищує польську і минулого місяця український рівень приросту становив 6%. Отже, якщо щораз більше українців отримуватимуть доступ до Інтернету, показники можуть змінитися дуже швидко. А у Марка Цукерберґа є надії на великий козир – мобільні телефони, яких у світі 5 мільярдів. Саме там може бути доля «Фейсбуку» як світового лідера, або невдахи.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG