Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк: зарплата вчителя має бути, як у працівника промисловості


Середня зарплата вчителя має бути не нижчою, ніж середня зарплата працівника промислової галузі. Про це сьогодні у Дніпропетровську сказав народний депутат України, голова ради Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Проект закону про вищу освіту, запропонований опозицією, за його словами, передбачає «абсолютно новий формат вищої освіти в Україні».

Він також заявив, що законопроект передбачає наявність принаймні початкової школи в кожному селі, де є діти, котрі потребують освіти, і заборону закриття загальноосвітніх навчальних закладів.

Арсеній Яценюк повідомив, що, за даними Держкомітету статистики, за останні 2 роки в Дніпропетровській області було закрито 18 шкіл, а кількість вчителів скоротилась на 1 тисячу осіб.

Після зустрічі з Яценюком учителі Дніпропетровська порушили питання пенсійного забезпечення вчителів і потреби надання вчителеві статусу державного службовця.

«Мені не зрозуміло, чому вчитель не вважається державним службовцем. Коли ми працювали, то наші власні діти залишались без догляду фактично, вони бачили маму, коли вона приходила з роботи. І то: «відійди», «не заважай», «зошити», «сам приготуй». Тому, звичайно, дуже прикро, пропрацювавши скільки років, отримувати зараз пенсію на рівні з прибиральницею», – сказала вчитель з 38-річним стажем Ольга Матіяшева.

Про необхідність належної уваги до праці вчителя і гідної її оплати у своєму привітанні з нагоди професійного свята згадав і Президент України Віктор Янукович.

«Переконаний, що ми реалізуємо стратегічні завдання розбудови України, забезпечимо зростання якості і доступності навчання, неухильне поліпшення добробуту освітян», – запевнив Президент України.
XS
SM
MD
LG