Доступність посилання

ТОП новини

Задля перемоги опозиції кандидати «Удару» зніматимуться усвідомлено – партія


Передвиборна реклама партії «Удар» Віталія Кличка
Передвиборна реклама партії «Удар» Віталія Кличка
У партії «Удар» заявили, що їй не доведеться змушувати своїх кандидатів у мажоритарних округах знімати свої кандидатури на користь іншого опозиційного кандидата там, де це необхідно для перемоги демократичних сил – «це буде усвідомлений вибір наших кандидатів», заявив керівник виборчого штабу «Удару» Віталій Ковальчук, як його цитує в вівторок прес-служба партії.

Водночас, сказав він, і «Удар» має багато сильних кандидатів і сподівається, що колеги по опозиції їх підтримають.

«Задля реалізації наших програмних принципів і проведення змін у країні ми зробимо все, щоб не допустити перемоги представників влади», – додав керівник виборчого штабу «Удару».

Також у вівторок у партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», за списками якої балотується вся Об’єднана опозиція «Батьківщина», повідомляли, що вона збирається в неділю провести свій з’їзд, на якому може переглянути своїх кандидатів у мажоритарних округах і в партійному списку і зняти деяких із них, але це ще не визначено остаточно.

А голова Ради Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк заявляв, що Об’єднана опозиція готова до переговорів і конкретних рішень щодо узгодження єдиних кандидатів на одномандатних округах із партією «Удар», але досі не досягла цього. Він висловив сподівання, що шанс на це ще не втрачений, бо ще є час до 15 жовтня – останнього дня, коли за законом можна знімати кандидатів із виборів.

У понеділок один із лідерів Об’єднаної опозиції Анатолій Гриценко заявляв, що «Батьківщина» проводить переговори з партією «Удар» про висування єдиного кандидата у мажоритарних округах, і ці переговори «мають бути завершені позитивним результатом до 14 жовтня».

До парламентських виборів 28 жовтня низка опозиційних партій об’єдналася навколо партії «Батьківщина», назвавшись Об’єднаною опозицією «Батьківщина». Водночас деякі інші опозиційні партії, зокрема, партія «Удар» Віталія Кличка, йдуть на вибори самостійно. За останніми опитуваннями, «Удар» уже випереджає «Батьківщину», хоч і поступається Партії регіонів.
XS
SM
MD
LG