Доступність посилання

ТОП новини

Спостерігачі Європарламенту зроблять висновки про вибори в Україні лише після завершення – Коваль


Павел Коваль, архівне фото
Павел Коваль, архівне фото
Голова спостережної місії за парламентськими виборами в Україні від Європейського парламенту Павел Коваль наголосив у четвер, що висновки про легітимність цих виборів будуть зроблені лише після завершення усього процесу.

Водночас він також має намір поінформувати всіх учасників виборчої кампанії про вже наявні сумніви, повідомляє з Брюсселя агентство «Інтерфакс-Україна».

Під час семінару, присвяченому парламентським виборам, який відбувся у рамках засідання комітету Європейського парламенту з питань закордонних справ, Павел Коваль повідомив, що нещодавно він разом із віце-президентом місії Міхаелем Ґалером відвідували Україну, де зустрілися з усіма політичними лідерами, представниками влади та Центральної виборчої комісії.

Кілька присутніх депутатів Європарламенту також висловили занепокоєння у зв’язку з виборами.

«Обстановка в засобах інформації і виборча кампанія характеризуються величезним недоліком політичного плюралізму на телебаченні, ситуація зі свободою засобах інформації змінилася радикально», – заявив Міхаель Ґалер. У зв’язку з цим у залі часто згадували ситуацію з телеканалом «TВi», директор якого Микола Княжицький також був присутній на обговоренні.

Депутат Адріан Северін упевнений, що Європарламент «має зробити раннє попередження, щоб поліпшити ситуацію за час, що залишився». «Ми маємо бути справедливими і неупередженими», – наголосив він.

Водночас депутат Яцек Саріуш-Вольський уже охарактеризував ці вибори як несправедливі.

Також у четвер у Києві інша місія, Європейської мережі організацій спостереження за виборами (ENEMO), оприлюднила свій уже другий проміжний звіт, у якому, серед іншого, звернула увагу, що технічні партії заважають прозорості виборів і що на їхні результати можуть вплинути веб-камери.

Парламентські вибори в Україні мають відбутися 28 жовтня.
XS
SM
MD
LG