Доступність посилання

ТОП новини

«Батьківщина» Кличкові: йдеться про цінності, не про портфелі


Голова ради Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк
Голова ради Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк
Відмова лідера партії УДАР Віталія Кличка підписати угоду про створення коаліції в майбутньому парламенті – це крок, який грає на користь Партії регіонів. Про це йдеться в заяві Об’єднаної опозиції «Батьківщина».

«Це крок, який перетворює його на союзника «регіоналів», це крок, який призведе до розпилення демократичних сил, а не до їх єднання у боротьбі із нинішнім режимом Януковича», – мовиться в заяві, оприлюдненій на сайті «Батьківщини».

Водночас в опозиції висловлюють сподівання, що «рано чи пізно» Кличко із соратниками приєднаються до коаліції демократичних сил у новому парламенті. «Із жалем ми мусимо констатувати, що у такий відповідальний час Віталій Кличко прийняв рішення, виходячи із своїх власних, меркантильних інтересів, а не із інтересів України, її народу. Сьогодні наша дружня простягнута рука зависла у повітрі, однак ми переконані, що рано чи пізно, у повному складі чи у складі лише тих, хто встояв під тиском влади, фракція Віталія Кличка приєднається до демократичних сил у парламенті», – йдеться в заяві.

Крім того, в «Батьківщині» наголошують, що підписання коаліційної угоди не спрямоване на розподіл портфелів, а на «єднання навколо певних цінностей, формування нового демократичного, європейського курсу нашої країни».

Раніше сьогодні Віталій Кличко заявив, що УДАР не підписуватиме коаліційну угоду до парламентських виборів.
XS
SM
MD
LG