Доступність посилання

ТОП новини

У Киргизстані ув’язнений опозиціонер госпіталізований через голодування


Прихильники опозиції вимагають звільнення в’язнів, Бішкек, 17 жовтня 2012 року
Прихильники опозиції вимагають звільнення в’язнів, Бішкек, 17 жовтня 2012 року
У Киргизстані один із лідерів опозиції Камчибек Ташиєв, який перебуває за ґратами, переведений у четвер до в‘язничної лікарні. Лідеру партії «Ата-Джурт» («Батьківщина») стало зле під час голодування, оголошеного у вівторок на знак протесту проти ув'язнення.

Досі неясно, чи продовжить Ташиєв голодування у в’язниці. Державний комітет національної безпеки Киргизстану твердить, що стан опозиційного лідера стабільний.

Тим часом, у містах Бішкеку, Джалал-Абаді та Оші сотні демонстрантів вимагають негайного звільнення трьох опозиційних членів парламенту.

Камчибека Ташиєва, Садира Джапарова і Таланта Мамитова звинувачують у «спробі силового захоплення влади». Їх затримали на початку місяця після сутичок у Бішкеку близько тисячі демонстрантів із правоохоронцями. Мітингувальники закликали тоді націоналізувати найбільшу компанію, що розробляє родовище золота в Киргизстані; Ташиєв приєднався до демонстрантів і закликав їх скинути уряд.

Камчибек Ташиєв, колишній міністр надзвичайних ситуацій у владі скиненого президента Киргизстану Курманбека Бакієва, кандидував на президентських виборах рік тому і здобув третє місце. Він очолює опозиційну до нинішньої влади партію «Ата-Джурт» націоналістичного спрямування, яка об’єднує перш за все прихильників Бакієва, головно з регіону Джалал-Абада та інших частин півдня Киргизстану.
XS
SM
MD
LG