Доступність посилання

ТОП новини

Відеозаписів у палаті Тимошенко не ведуть – пенітенціарна служба


Вікна палати Тимошенко в лікарні
Вікна палати Тимошенко в лікарні
Державна пенітенціарна служба знову заявила в п’ятницю, що в лікарняній палаті, де перебуває засуджена колишня Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, ніяких відеозаписів не ведуть.

Пенітенціарії наголосили, що йдеться про відеоспостереження без запису, яке передбачене українським законодавством і відповідає нормам міжнародних стандартів діяльності органів пенітенціарної системи.

Крім того, пенітенціарна служба нагадала, що днями призначила службову перевірку за фактом появи в інтернеті відеозапису, на якому видно жінку, схожу на Тимошенко, і додала, що ця перевірка ще триває.

Сама Юлія Тимошенко, як повідомляв у п’ятницю її захисник Сергій Власенко, в листі до Президента Віктора Януковича підтвердила автентичність того відеозапису і заявила, що відмовляється від лікування «під відеокамерами з трансляцією в інтернеті і на телебаченні» і вимагає повернути її в колонію.

Днями в інтернеті з’явився відеозапис, зроблений, як виглядає, в лікарняній палаті і в тренувальному залі лікарні – на ньому жінка, схожа на Тимошенко, обличчя якої не видно, зокрема, ходить по палаті в туфлях на високих підборах, сидить тривалий час, не спираючись на спинку стільця, чи займається силовими вправами в залі. Об’єднана опозиція «Батьківщина» заявляла, що цей відеоролик провокаційний, бо змонтований із реальних і постановочних кадрів.
XS
SM
MD
LG