Доступність посилання

ТОП новини

«Батьківщина»: відеоролик про Тимошенко провокаційний і змонтований


Один із попередніх відеозаписів Юлії Тимошенко в камері, оприлюднених в інтернеті
Один із попередніх відеозаписів Юлії Тимошенко в камері, оприлюднених в інтернеті
Об’єднана опозиція «Батьківщина» заявила в вівторок, що викладений в інтернеті відеоролик, на якому у лікарняній палаті, де відбуваються фізіотерапевтичні процедури, нібито Юлія Тимошенко займається фізкультурою, провокаційний і змонтований.

Як мовиться в заяві на сайті партії «Батьківщина», суть цієї провокації полягає в тому, що в ролику змонтовані разом реальні і постановочні кадри.

«Батьківщина» запитує, звідки взялися кадри не тільки з лікарняної палати, а й із нібито фізіотерапевтичного кабінету, де, як стверджують, під час проведення процедур відеозаписи не здійснюють.

Політична сила вважає, що «за особистою вказівкою Віктора Януковича цілодобові відеокамери встановлені не лише в лікарняній палаті лідера опозиції, але й у туалетній та душовій кімнаті», але нічим не підтверджує ці слова.

Таким чином, на думку «Батьківщини», «Янукович перейшов не лише межу закону, а й будь-які норми моралі та етики».

Опозиція вимагає від Генеральної прокуратури «порушити кримінальну справу, виявити авторів провокації та притягти їх до відповідальності», а також «припинити тортури над Юлією Тимошенко, демонтувати відеоспостереження».

Раніше Державна пенітенціарна служба вже звинувачувала прес-службу партії «Батьківщина» в розповсюдженні неправдивої інформації про нібито несанкціоноване стеження за колишнім Прем’єр-міністром Юлією Тимошенко в центральній клінічній лікарні № 5 «Укрзалізниці» в Харкові, де вона нині перебуває на лікуванні.

Пенітенціарна служба також повідомляла, що при відвідуванні Тимошенко лікарями для проведення їй будь-яких оглядів відеозйомка в палаті не ведеться – на цей час відеокамери в палаті Тимошенко завішуються, про що йдеться у відповідних щоденних актах за підписами співробітників пенітенціарної служби та лікарів. А в приміщеннях лікарні, де Тимошенко проводять медичні процедури, ніяких відеокамер (у тому числі й прихованих) узагалі не встановлювали і, відповідно, відеоспостереження не ведеться.

Саме ж відеоспостереження в палаті Тимошенко здійснюється відповідно до вимог статті 103 Кримінально-виконавчого кодексу України, а також відповідно до вимог Європейських пенітенціарних правил, повідомляла Державна пенітенціарна служба.

Раніше в інтернеті вже кілька разів з’являлися відеозаписи Тимошенко чи нібито Тимошенко з камер слідчого ізолятора в Києві, де колишня прем’єр перебувала до переведення відбувати покарання до Харкова. Правоохоронці щоразу заявляли, що перевірятимуть, як ці записи опинялися в інтернеті, але про результати не оголошували.
XS
SM
MD
LG