Доступність посилання

ТОП новини

Развозжаєв залишив територію України без скарг – прикордонслужба


Леонід Развозжаєв
Леонід Развозжаєв
Російський опозиціонер Леонід Развозжаєв залишив територію України 19 жовтня, ніяких скарг прикордонникам під час паспортного контролю він не озвучував, повідомляють у Державній прикордонній службі України.

За інформацією прикордонників, згідно з базою даних Держприкордонслужби, Развозжаєв в’їхав на територію України 16 жовтня, а залишив її 19 жовтня через пункт пропуску за чинним документом. При цьому в службі не змогли сказати, в якому саме пункті пропуску він перетнув кордон.

Відповідаючи на запитання, чи був хтось із Развозжаєвим під час перетину кордону, у відомстві уточнили, що, згідно з правилами, людина самостійно проходить паспортний контроль.

Слідчий комітет Росії 19 жовтня оголосив у федеральний розшук помічника депутата Держдуми Росії Іллі Пономарьова, активіста «Лівого фронту» Леоніда Развозжаєва. Він разом з координатором «Лівого фронту» Сергієм Удальцовим і опозиціонером Костянтином Лебедєвим є фігурантом кримінальної справи за статтею «підготовка до організації масових заворушень», яку порушили після перевірки фактів, викладених у фільмі «Анатомія протесту-2». Автори фільму, який вийшов на прокремлівському телеканалі НТВ, стверджують, що опозиція готувала силове захоплення влади на кошти з-за кордону.

У Слідчому комітеті Росії стверджують, що опозиціонер Леонід Развозжаєв зробив явку з повинною. Натомість сам він заявляє про те, що його викрали в Києві, де він подав заявку на отримання статусу біженця, та вивезли до Москви. Відеозапис, де Леонід Развозжаєв каже про викрадення, поширили його соратники.
XS
SM
MD
LG