Доступність посилання

ТОП новини

Справу «дніпропетровських терористів» передали до суду


Слідчі дії на місці одного з вибухів, Дніпропетровськ, 3 травня 2012 року
Слідчі дії на місці одного з вибухів, Дніпропетровськ, 3 травня 2012 року
Генеральна прокуратура ухвалила обвинувальний висновок у справі «дніпропетровських терористів» та передала справу до Вищого спеціалізованого суду в Києві. Про це сьогодні у Дніпропетровську заявив заступник Генерального прокурора України Віктор Войцишен.

За його словами, матеріали справи займають 77 томів. Як повідомив заступник Генерального прокурора, двоє затриманих – Віктор Сукачов та Віталій Федоряк – обвинувачуються у створенні терористичної групи, виготовленні вибухових речовин та пристроїв та вчиненні трьох замахів та 8 терористичних актів у Дніпропетровську, Запоріжжі, Харкові, жертвами яких стали 35 громадян України, одна людина загинула, а також погроз на вчинення вибухів у Дніпропетровську та Донецьку.

Як зазначив заступник Генпрокурора, інші двоє затриманих – Лев Просвірнін та Дмитро Рева – вважаються помагачами.

«Досудове слідство проведено у встановлені законом терміни протягом 5 місяців. В одному провадженні було об’єднано 8 кримінальних справ, які складаються з 26 епізодів злочинної діяльності. Було допитано як свідки понад 2 тисячі осіб», – сказав Віктор Войцишен, додавши, що суд має вирішити, де саме буде відбуватись розгляд справи.

Водночас керівник слідчо-оперативної групи Олег Животов заявив, що із 26 задокументованих епізодів терористичної діяльності 21 стався на території Дніпропетровської області, отож суд, на його думку, має відбуватись у цьому регіоні.

Прокурор області Наталя Марчук наголосила, що в справі «немає жодного порушення норм матеріального та процесуального права» щодо обвинувачених чи свідків у справі.

Днями стало відомо, що двоє обвинувачених у терактах, скоєних 27 квітня, Віктор Сукачов і Лев Просвірін, оголошували голодування.
XS
SM
MD
LG