Доступність посилання

ТОП новини

Президентські перегони в США – на фінішній прямій


Нью-Йорк – У деяких штатах Америки голосування на президентських виборах вже розпочалося. Хоча офіційна дата – 6 листопада. Тим часом, передвиборні перегони тривають. Президент Барак Обама, кандидат від Демократичної партії та Мітт Ромні, колишній губернатор штату Масачузетс, республіканський кандидат, виступають по кілька разів на день по різних штатах.

Упродовж двох днів цього тижня Барак Обама і Мітт Ромні відвідали 11 міст у шести штатах. Сумарна довжина обох подорожей – понад 10 тисяч кілометрів. Виступали вони у кожному місті на кількох мітингах.

Так було, зокрема, у Неваді, Колорадо, Айові, Огайо та Флориді. Однакові маршрути суперників пояснюють тим, що від перемоги саме у тих штатах значним чином залежить загальний результат. Ті штати навіть отримали назву «поле битви».

Зокрема, у місті Дейвенпорт, Айова, де виступав Барак Обама, присутнім на мітингу, а їх було три з половиною тисячі, роздавали нову брошуру з планами дій президента на наступні чотири роки у разі переобрання.

Я хочу, щоб кожен тут порівняв мої плани з планами губернатора Ромні. Там уся потрібна інформація. Подивіться, який план кращий для вас і для майбутнього Америки
Барак Обама
Обама закликав прихильників ознайомити з тими планами друзів і рідних. «Я хочу, щоб кожен тут порівняв мої плани з планами губернатора Ромні, – сказав президент. – Там уся потрібна інформація. Подивіться, який план кращий для вас і для майбутнього Америки».

Подорож президента має на меті не стільки переконання виборців, скільки мобілізацію прихильників, щоб йшли голосувати.

Боротьба за кожний голос

За даними останніх опитувань, жоден кандидат на має відчутної переваги, тому боротьба точиться за кожен голос.

На мітингу Вірджинія Хейкрафт мала на жакеті наліпку з написом «Я вже проголосувала за Обаму».

«Я живу на цій планеті 77 років і ми не бажаємо йти назад, – каже пенсіонерка. – Ми воліємо йти вперед з Обамою. Тож я не знаю, чи мене послухають, але сподіваюся, що так».

У цей час Мітт Ромні виступав у місті Ріно, штат Невада. Він пояснював зростання своєї популярності успішним виступом у публчних дебатах з президентом Обамою і просив підтримати свою кандидатуру.

Я вважаю, що вибір, який ви зробите у Неваді, тут у Ріно, вплине на долю країни і на вашу власну родину
Мітт Ромні
«Я вважаю, що вибір, який ви зробите у Неваді, тут у Ріно, вплине на долю країни і на вашу власну родину», – запевняв прихильників республіканський кандидат.

Чотири роки тому сенатор Обама на президентських виборах переміг у Неваді, значно випередивши там свого тодішнього суперника-республіканця, сенатора МакКейна. Нині Ромні у Неваді прагне взяти гору над президентом Обамою.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG