Доступність посилання

ТОП новини

У Сирії перемир’я порушувалося в кількох місцях


На місці вибуху авта в Дамаску 26 жовтня 2012 року, фото надане сирійською опозицією
На місці вибуху авта в Дамаску 26 жовтня 2012 року, фото надане сирійською опозицією
Із Сирії в п’ятницю надходили нові повідомлення про напади і бойові дії всупереч перемир’ю, на яке погодилися цими днями головні сторони протистояння в країні.

Зокрема, у столиці Дамаску вибухнуло заміноване авто; за повідомленням державного телебачення, в цьому вибуху загинули не менш як п’ять людей і 32 людини були поранені.

Опозиція також повідомляє про загибель трьох урядових військових від вибуху авта в місті Дераа.

Крім того, екстремістське ісламістське повстанське угруповання «Джабгат ан-Нусра», яке відкинуло перемир’я, вело в п’ятницю бій із урядовими військами за військову частину біля міста Мааррат-ан-Нууман на північному заході країни, через яке пролягає стратегічно важливий шлях між Дамаском і містом Алеппо.

Сирійська опозиція повідомляла в п’ятницю і ще про кілька сутичок на одній із околиць Дамаска та в містах Хомс та Ідліб, у яких гинули люди. Сирійська армія, зі свого боку, заявила, що тільки відповідала на порушення умов перемир’я повстанцями.

І урядові війська Сирії, і головне об’єднання збройної опозиції заявляли в четвер, що будуть дотримуватися перемир’я, але відповідатимуть боєм на порушення іншої сторони.

Спеціальний представник ООН і Ліги арабських держав у Сирії Лахдар Брагімі, який і запропонував влаштувати від п’ятниці до понеділка чотириденне перемир’я на час святкування великого мусульманського свята Ід аль-Адха, висловлював раніше сподівання, що воно могло б стати першим кроком до постійного припинення бойових дій у Сирії.
XS
SM
MD
LG