Доступність посилання

ТОП новини

Британія припустила «безпечний вихід» для президента Сирії в разі відставки


Прем’єр-міністр Великої Британії Дейвід Камерон заявляє, що погодився б на надання президентові Сирії Башарові аль-Асаду можливості безпечно залишити країну, щоб покласти край кровопролиттю в Сирії, свідчить текст його інтерв’ю, оприлюднений у вівторок напередодні виходу самого інтерв’ю в ефір.

«Що завгодно, тільки щоб він залишив країну», – відповів Камерон на запитання про таку можливість для Асада в інтерв’ю саудівському телеканалові «Аль-Арабія» в перебігу перебування в вівторок у Саудівській Аравії. Камерон нині здійснює поїздку Близьким Сходом.

При цьому, за текстом інтерв’ю, Камерон наголосив, що ніяким чином не пропонує Асадові можливість виїзду до Британії і що хотів би, щоб президент Сирії «постав перед усією силою міжнародного права і правосуддя за те, що він скоїв».

Саме телеінтерв’ю має вийти в ефір пізніше в вівторок.

Сирійська опозиція, а також багато країн світу, серед того й арабських, вважають, що відхід Башара аль-Асада від влади міг би стати кроком до припинення кривавого протистояння в Сирії. Водночас проти цього категорично заперечує Росія.
XS
SM
MD
LG