Доступність посилання

ТОП новини

У столиці Греції пройшов мирний протест проти бюджетних реформ серед загального страйку


Афіни, порожній вокзал – потяги не ходять, 6 листопада 2012 року
Афіни, порожній вокзал – потяги не ходять, 6 листопада 2012 року
У столиці Греції Афінах у вівторок пройшла демонстрація протесту проти планованих урядом суворих заходів бюджетних заощаджень. Акція за участі близько 16 тисяч людей відбулася без інцидентів.

Також у вівторок у Греції почався 48-годинний страйк на громадському транспорті, в системі охорони здоров’я та інших службах громадського сектору, теж на протест проти урядового плану.

Тим часом міністр фінансів Греції Яніс Стурнарас закликав парламент схвалити поданий до нього на розгляд законопроект про бюджетні заощадження. За його словами, це необхідно, щоб країна уникла «тяжкого банкрутства».

Законопроект про план бюджетної стратегії на час до 2016 року, який передбачає скорочення бюджетних витрат протягом цього часу і зростання бюджетних надходжень, головно за рахунок підвищення податків, на загальну суму в 13 з половиною мільярдів євро уряд подав до парламенту в понеділок як «дуже терміновий»; голосування щодо нього має відбутися вже в середу.

Без схвалення таких суворих реформ і бюджету на наступний рік Греція може не отримати життєво важливий для її порятунку від дефолту черговий транш міжнародної фінансової допомоги на суму в 31 з половиною мільярдів євро. Цей транш мав надійти ще в травні, але Греція досі не виконала умов для його отримання.
XS
SM
MD
LG