Доступність посилання

ТОП новини

Затриманого свободівця підозрюють у шахрайстві – джерело


Українські новинні агенції з посиланням на джерела в правоохоронних органах повідомляють, що голову Конотопської районної організації партії «Свобода» Артема Семенихіна підозрюють у шахрайстві.

Про затримання Семенихіна раніше сьогодні повідомила прес-служба ВО «Свобода».

За даними джерел, у жовтні цього року до правоохоронних органів звернулися десять підприємців Святошинського району Києва зі скаргою на незаконну діяльність затриманого. Вони заявляли, що в період із січня 2011 року по вересень 2012 років він нібито вимагав у них значні суми, представляючись працівником «Київенерго», і вимагав гроші як оплату за електроенергію.

В офіційному повідомленні, розміщеному на сайті МВС, міліція інформує про затримання чоловіка за підозрою у скоєнні шахрайства та заволодінні коштами громадян на суму близько 700 тисяч гривень без зазначення імені затриманого.

За даними міліції, під час проведення санкціонованого обшуку в його квартирі знайшли речові докази, яким наразі дається правова оцінка.

«Щодо затриманого слідчий відділ Святошинського райуправління порушив кримінальну справу за ч.3 ст.190 КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від трьох до восьми років. Проти затриманого також обрано запобіжний захід – утримання під вартою», – йдеться в офіційному повідомленні міліції.

Водночас у ВО «Свобода» заявили, що затримання активіста пов’язане з його політичною діяльністю: він був кандидатом від Об’єднаної опозиції в окрузі №159 і брав «активну участь у захисті результатів волевиявлення біля виборчого округу №223 у Києві».
XS
SM
MD
LG