Доступність посилання

ТОП новини

Канцлер Німеччини заявила, що умов для підписання угоди про асоціацію України з ЄС наразі немає


Дональд Туск, Анґела Меркель, архівне фото
Дональд Туск, Анґела Меркель, архівне фото
Канцлер Німеччини Анґела Меркель заявила сьогодні, що умов, за яких можна було б підписати угоду про асоціацію України і ЄС, наразі ще немає. Але, додала вона на прес-конференції в Берліні після зустрічі з прем’єр-міністром Польщі Дональдом Туском, «ми перебуваємо у процесі і будемо готові поставити підпис, коли ці умови будуть створені».

За її словами, які наводить сайт канцлера, в Євросоюзі хочуть обговорювати з Україною ті речі, яких ЄС очікує від України, і залишатися в контакті з нею.

Меркель повідомила, що обговорювала з Туском відносини з Україною в контексті програми «Східне партнерство». Вона наголосила, що в ЄС мають певні очікування щодо України і хочуть постійної розмови з нею. «Україна – сусід Європейського Союзу. Ми взаємно пов’язані багатьма різними способами. Існує також і ціла низка серйозних труднощів. Подолати їх можна, тільки говорячи одне з одним», – наголосила вона.

Туск, зі свого боку, висловив сподівання, що угоду про асоціацію України і ЄС, можливо, можна буде підписати в листопаді наступного року на саміті «Європейського партнерства» у Вільнюсі.

За його словами, канцлер Німеччини і він мають схожі погляди на демократичні стандарти в Україні. «Із нашого боку немає ентузіазму. Але ці погляди, які ми представляємо, реалістичні. Ми разом вважаємо, що в відносинах із Україною необхідні терплячість і розуміння геополітичного розташування України. Тому ми продовжимо працювати для того, щоб для України існував європейський шлях. Ми знаємо, що це за партнер і яка важка може бути співпраця з ним», – заявив Туск.
XS
SM
MD
LG