Доступність посилання

ТОП новини

В МЗС заявили, що діалог Києва і Брюсселя триває попри песимістичні прогнози


Діалог між Києвом і Брюсселем триває, песимістичні прогнози щодо припинення співпраці не підтвердилися, заявив у п’ятницю українським журналістам у Брюсселі заступник міністра закордонних справ України, співголова комітету зі співпраці Україна – ЄС Андрій Олефіров.

Підтвердженням цього є 14-е засідання комітету зі співпраці Україна-ЄС, яке відбулося в четвер і п’ятницю у Брюсселі, сказав Олефіров, як його цитує агентство «Інтерфакс-Україна».

«Це засідання було особливо важливим, тому що було продовжено діалог. Засідання спростувало скептичні прогнози про те, що між Києвом і Брюсселем діалогу не буде через висловлену раніше ЄС стурбованість щодо минулих виборів. Це не підтвердилося», – заявив дипломат.

За словами співголови комітету, засідання відбулося у форматі діалогу, під час якого обговорювався широкий спектр питань двосторонньої співпраці.

Крім того, цей захід став важливим етапом до підготовки до саміту, який незабаром відбудеться, додав представник України при ЄС, посол Костянтин Єлісєєв. «Засідання дало нам можливість обговорити низку питань, які дозволять забезпечити результативність саміту», – сказав він.
XS
SM
MD
LG