Доступність посилання

ТОП новини

Україна серед найгірших для життя країн, зокрема, і через Януковича – Economist


Україна стала 78-ю з 80 досліджених країн світу, де було б найкраще народитися, за рейтингом британських дослідників через наслідки економічних криз, а також через останні дії влади Віктора Януковича, повідомили сьогодні Радіо Свобода автори дослідження про аргументацію своїх даних.

Як пояснили в The Economist Intelligence Unit, дослідницькому центрі британської видавничої групи Economist, українці, як правило, однаково негативно оцінюють задоволення рівнем життя, яке низьке навіть за скромними стандартами регіону. «Найгірше вони оцінюють стан здоров’я, гарантії зайнятості, корупцію та гендерну рівність. Це саме ті питання, які впливають на якість життя населення країни», – сказала представниця Economist.

Дослідники звернули увагу, що український рівень життя знизився в останні роки, серед іншого, через серйозний спад у результаті світової фінансової кризи 2008–09 років (падіння виробництва в Україні було близьким до того, що сталося після розпаду Радянського Союзу). У 2012 році, після двох років більш-менш стабільного зростання, країна переживає другий економічний спад і може впасти назад у рецесію, попередили вони.

Помаранчева революція 2004–05 років дещо поліпшила ситуацію в галузі політики та громадянських свобод. Тим не менш, уряд Віктора Януковича, який перебуває при владі з початку 2010 року, повертає назад від цих досягнень: ЗМІ знову потрапили під тиск, суди використовуються проти опозиційних політиків, а продаж активів здійснюється за допомогою особистих зв’язків у манері, що нагадує епоху Леоніда Кучми, наголосили британські дослідники в інтерв’ю Радіо Свобода.

Наприкінці минулого тижня The Economist Intelligence Unit повідомив результати нового дослідження, за яким Україна посіла 78-е місце в рейтингу країн, де найкраще народитися, з загалом 80 досліджених за 11 показниками, серед яких не лише ВВП країн, тривалість життя, а й рівень політичних свобод, гарантії зайнятості, клімат, гендерна рівність, а також економічні прогнози до 2030 року, коли стануть дорослими діти, які народяться наступного року.
XS
SM
MD
LG