Доступність посилання

ТОП новини

Нове у справі про теракти в Дніпропетровську


Обвинувачені в терористичних актах у Дніпропетровську та інших містах здійснювали вибухи через невдоволеність суспільно-політичним ладом в Україні і бажання завадити Євро-2012, запевняє сторона обвинувачення. Про це йдеться в обвинувальному висновку в справі про теракти, який почали зачитувати на судовому засіданні в Індустріальному районному суді Дніпропетровська.

За даними державного обвинувачення, підсудні Віктор Сукачов і Віталій Федоряк ще у вересні 2010 року створили в Дніпропетровську терористичну групу, Дмитро Рева та Лев Просвірнін проходять у справі як пособники.

Водночас адвокати підсудних заявили Радіо Свобода, що категорично не погоджуються з таким висновком. Зокрема, відсторонена від справи адвокат Реви Оксана Томчук каже, що єдиний доказ причетності її підзахисного сфальшований. Як вона заявляє, під час обшуку дзвінок з мобільного Реви на мобільний Сукачова здійснив не сам Рева, а співробітник правоохоронних органів. Суд задовольнив клопотання сторони захисту і погодився викликати правоохоронців до суду як свідків.

Також, за словами адвоката Реви Віталія Погосяна, доказом зв’язку між Ревою і Сукачовим не може слугувати смс-повідомлення, яке останній надіслав Реві у день вибухів. «Ти як там, живий? Дружина, діти? Ок?», – йшлося у тому повідомленні, каже адвокат.

Водночас у п’ятницю дружина політолога Віктора Сукачова заявила, що не вірить, що її чоловік причетний до організації терактів. «Він не міг це організувати і здійснити», – заявила Ірина Сукачова. Вона також висловила припущення, що її чоловік міг частково визнати провину під час досудового слідства, бо на нього, як він сам заявив під час суду, чинили психологічний і фізичний тиск.

Розгляд справи продовжиться наступного тижня.

27 квітня цього року в Дніпропетровську вздовж центрального проспекту сталося чотири вибухи. Потерпіла 31 людина. У червні Генеральна прокуратура заявила про затримання чотирьох чоловіків, підозрюваних у скоєнні вибухів у Дніпропетровську. За офіційною версією, мотив у них був корисливий: чоловіки вимагали 3,5 мільйона доларів. Серед підсудних дніпропетровський політолог Віктор Сукачов і його приятелі Віталій Федоряк, Дмитро Рева, Лев Просвірнін. Їх також обвинувачують у скоєнні ще семи терактів у містах України.
XS
SM
MD
LG