Доступність посилання

ТОП новини

Наостанок у парламенті задумали авантюру – Коновалюк


Валерій Коновалюк
Валерій Коновалюк
Верховна Рада VI скликання на останньому засіданні, яке відбудеться 4 грудня, може ухвалити авантюрні рішення. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявив заступник голови фракції Партії регіонів Валерій Коновалюк.

«Дуже багато намірів протягнути те чи інше авантюрне рішення. На мій погляд, це недоречно. Треба дати можливість повноцінно запрацювати новому скликанню», – зазначив він.

Раніше депутат-регіонал Василь Горбаль в інтерв’ю Радіо Свобода заявив, що 4 грудня парламент може розглянути раніше відкладений законопроект про запровадження податку на продаж валюти.

Водночас спікер Володимир Литвин заявляє, що на даний момент у парламенті немає необхідності кількості голосів народних депутатів для ухвалення рішення про запровадження збору з валютних операцій.

Минулого місяця у Верховній Раді зареєстрували законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо операцій з іноземною валютою», яким пропонувалося запровадити 15-відсотковий збір до Пенсійного фонду з суми операцій з продажу готівкової валюти. Згодом автор проекту Віталій Хомутиннік відкликав його. 20 листопада Верховна Рада відклала розгляд цього законопроекту на невизначений термін.

Сьогодні на сайті парламенту зареєстрували новий законопроект, який передбачає запровадження 10-відсоткового податку на продаж валюти.
XS
SM
MD
LG