Доступність посилання

ТОП новини

Апеляційний госпсуд залишив чинним рішення про борги ЄЕСУ – агентство


Агентство «Інтерфакс-Україна» повідомило сьогодні, що Апеляційний господарський суд Києва цього ж дня залишив без змін рішення Господарського суду Києва про виплату Кабінетом Міністрів боргів корпорації «Єдині енергетичні системи України» перед Міністерством оборони Росії. Інші джерела наразі не повідомляли про це.

Попереднє повідомлення про цю справу було 22 жовтня, коли цей же суд зупиняв розгляд апеляції уряду у зв’язку з розслідуванням аналогічної кримінальної справи Службою безпеки України. Тоді представник уряду заявляв, що слідчий відділ СБУ розслідує кримінальну справу, суть якої аналогічна предметові позову в господарській справі, тож для всебічного розгляду необхідно отримати інформацію від СБУ про стан розгляду цієї справи.

Уряд подав 25 вересня апеляційну скаргу на рішення Господарського суду Києва, який 19 вересня частково задовольнив позов Міністерства оборони Росії щодо боргу ЄЕСУ, зобов’язавши Україну виплатити російській стороні 3 мільярди 113 мільйонів 53 тисячі 506 гривень. Міноборони Росії у своєму позові вимагало від уряду України виплатити 3 мільярди 239 мільйонів 450 тисяч гривень у справі корпорації ЄЕСУ. Представники уряду і ЄЕСУ заявляли, що ніяких юридично чинних державних гарантій щодо боргів ЄЕСУ не існувало, до того ж, термін позовної давності вже завершився, але суд вирішив інакше.
XS
SM
MD
LG