Доступність посилання

ТОП новини

ДАІ просить суспільство допомогти у боротьбі з «мажорами»


Керування автомобілем – це не комп’ютерні перегони, а доволі ризикована справа, засвідчує статистика дорожньо-транспортних пригод. Причому небезпека чатує на усіх учасників дорожнього руху – від власника вазівської «копійки» до користувача купленого на бюджетні кошти авта, одне колесо якого коштує, як 3-4 «жигулівки». Від початку року на дорогах України загинуло понад 4 тисячі людей.

Головною причиною аварій з важкими наслідками є перевищення швидкості, – повідомляє Державна автомобільна інспекція.

Порядку та безпеки на дорогах стане більше, коли всі учасники руху дотримуватимуться правил і невідворотно отримуватимуть покарання за їх порушення. Таку думку висловив Радіо Свобода в ефірі програми «Ми Разом» начальник Центру безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем при МВС України, генерал-майор міліції Сергій Будник.

Генерал-майор запевнив, що від співробітників ДАІ вимагають карати за правопорушення, «аж до позбавлення водійських прав», усіх порушників, без огляду на їхні «прізвища, майновий стан чи посади». Однак, співробітникам ДАІ важко протистояти тиску, тому Сергій Будник звернувся до громадських активістів та усього суспільства з проханням «допомогти у боротьбі з мажорами».

Вирішити проблему може запровадження системи автоматичної фіксації порушень дорожнього руху, яка ефективно працює у розвинутих країнах. «Фіксація відбувається без участі людей. Порушення фіксуються автоматично, й винні притягуються до відповідальності незалежно від того, хто вони і які посади обіймають. Ми маємо надію, що законодавці врегулюють це питання й настане невідворотність покарань», – сказав начальник Центру безпеки дорожнього руху.





  • Зображення 16x9

    Ірина Штогрін

    Редактор інформаційних програм Радіо Свобода з жовтня 2007 року. Редактор спецпроектів «Із архівів КДБ», «Сандармох», «Донецький аеропорт», «Українська Гельсінська група», «Голодомор», «Ті, хто знає» та інших. Ведуча та редактор телевізійного проекту «Ми разом». Автор ідеї та укладач документальної книги «АД 242». Автор ідеї, режисер та продюсер документального фільму «СІЧ». Працювала коментатором редакції культура Всесвітньої служби Радіо Україна Національної телерадіокомпанії, головним редактором служби новин радіостанції «Наше радіо», редактором проекту Міжнародної організації з міграції щодо протидії торгівлі людьми. Закінчила філософський факультет Ростовського університету. Пройшла бімедіальний курс з теле- та радіожурналістики Інтерньюз-Україна та кілька навчальних курсів «IREX ПроМедіа». 

XS
SM
MD
LG