Доступність посилання

ТОП новини

Росія знову різко розкритикувала США за «акт Магнітського»


Міністерство закордонних справ Росії назвало сьогодні «спектаклем у театрі абсурду» рішення Сенату у США схвалити запровадження візових і фінансових санкцій проти російських посадовців, що їх вважають причетними до смерті в попередньому ув’язненні російського юриста Сергія Магнітського, який викривав корупцію на високих рівнях у Росії.

У заяві МЗС наголошено, що Росії тепер доведеться відповісти на це. «Варто усвідомити, що схвалений Сенатом закон дуже негативно відобразиться на перспективах двосторонньої співпраці, і відповідальність за це, звісно ж, цілком і повністю лягає на США», – заявили в МЗС Росії.

Як мовиться в заяві, за таким «упередженим до безглуздя підходом» Конгресу США проглядається «лише мстиве бажання поквитатися за принципову, послідовну лінію Росії у світових справах за неухильне дотримання міжнародного права».

При цьому в заяві нічого не згадано про одночасне рішення Сенату Конгресу США протилежного, сприятливого для Росії змісту – скасувати щодо Москви чинність обмежувальної «поправки Джексона-Веніка» і встановити для неї режим «постійних нормальних торговельних відносин».

Заява МЗС Росії була оприлюднена буквально через лічені хвилини після того, як у США Сенат проголосував на підтримку «акту Магнітського» разом із нормалізацією торгівлі з Росією. Палата представників Конгресу вже схвалила такий законопроект минулого місяця. Тепер цей документ іде на підпис президентові Баракові Обамі. Як очікують, він підпише його, надавши сили закону, ще до кінця року.
XS
SM
MD
LG