Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську провели парад «помічників Святого Миколая»


У Дніпропетровську у неділю вперше відбувся парад помічників Святого Миколая. Понад два десятки волонтерів, учасників всеукраїнської акції «Миколай про тебе не забуде!» пройшли центральними ми вулицями міста, щоб розказати про доброчинну акцію і залучити до участі в ній інших людей.

Учасники, вбрані в карнавальні костюми та шапочки помічників Миколая, у руках тримали плакати з написами «Миколай про тебе не забуде!» та «Допомагати – це весело». Зустрічним вони роздавали листівки з інформацією про акцію та потреби малозабезпечених дітей та дітей-сиріт.

«Наша мета – розповісти якомога більшій кількості людей про нашу акцію, щоб вони взяли в ній участь. У нинішньому році ми хочемо привітати 1 тисячу дітей з малозабезпечених сімей. Для них ми збираємо одяг, іграшки, канцтовари, солодощі, книги. Подарунки пакуватимемо так, щоб у кожному була обов’язково іграшка або набір для творчості, солодощі та канцтовари», – розказала Радіо Свобода координатор акції Ірина Ялоза.

Паралельно з пішим парадом головним проспектом міста пройшов автомобільний. Волонтери акції, які розвозитимуть подарунки знедоленим та малозабезпеченим дітям, проїхали вулицями міста з символікою акції. В автопробігу, зокрема, взяли участь ретроавтомобілі. Після параду активісти провели концерт на підтримку акції.

Всеукраїнська акція «Миколай про тебе не забуде!» стартувала у Дніпропетровську в листопаді. Як і в інших містах, у торговельних центрах та офісах збирають подарунки для знедолених дітей. Їх розвозитимуть 18 та 19 грудня, коли християни східного обряду святкують День Святого Миколая . До цього у Дніпропетровську «помічники Миколая» проходитимуть «вишкіл»: волонтери з досвідом навчатимуть початківців збирати, пакувати та вручати подарунки.

Вперше акція «Миколай про тебе не забуде» була проведена у Львові, згодом ідею підхопили інші міста України та сусідньої Польщі.
XS
SM
MD
LG