Доступність посилання

ТОП новини

Чи модернізують армію? (ІНФОГРАФІКА, ВІДЕО)


Експерти порахували, що українська армія фінансується у п’ять разів гірше, ніж польська, й у десять разів – ніж турецька.

Ситуація кардинально змінюється, запевнив Радіо Свобода перший заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України віце-адмірал Ігор Кабаненко. Він наголосив, що «важливо відстежувати, не лише скільки грошей виділяється, а й на що вони виділяються». За словами Кабаненка, тепер кошти йдуть на структурну перебудову Збройних сил, переоснащення підрозділів, що складуть основу сучасної мобільної армії.



Співставлення запланованих і реальних видатків на утримання й модернізацію української армії демонструє стале недофінансування. Однак в цілому видатки зростають.




Цього року затверджено нову Стратегію національної безпеки, що враховує позаблоковий статус України, а також ухвалено нову редакцію Воєнної доктрини. На їхній основі, як заявив Президент Віктор Янукович , «будуть ухвалені Концепція та Державна цільова програма реформування та розвитку Збройних Сил до 2017 року». Восени 2013 року планують провести останній призов на строкову службу з тим, щоб протягом 2014 року перевести Збройні сили України на контрактну основу.




  • Зображення 16x9

    Ірина Штогрін

    Редактор інформаційних програм Радіо Свобода з жовтня 2007 року. Редактор спецпроектів «Із архівів КДБ», «Сандармох», «Донецький аеропорт», «Українська Гельсінська група», «Голодомор», «Ті, хто знає» та інших. Ведуча та редактор телевізійного проекту «Ми разом». Автор ідеї та укладач документальної книги «АД 242». Автор ідеї, режисер та продюсер документального фільму «СІЧ». Працювала коментатором редакції культура Всесвітньої служби Радіо Україна Національної телерадіокомпанії, головним редактором служби новин радіостанції «Наше радіо», редактором проекту Міжнародної організації з міграції щодо протидії торгівлі людьми. Закінчила філософський факультет Ростовського університету. Пройшла бімедіальний курс з теле- та радіожурналістики Інтерньюз-Україна та кілька навчальних курсів «IREX ПроМедіа». 

XS
SM
MD
LG