Доступність посилання

ТОП новини

Держдума Росії схвалила в першому читанні відповідь США на «акт Магнітського»


Державна дума (нижня палата парламенту) Росії схвалила в п’ятницю в першому читанні законопроект про санкції проти громадян США, причетних, на думку Москви, до порушень прав росіян.

Законопроект пропонує заборонити в’їзд до Росії американцям, яких називають причетними до порушень прав громадян Росії за кордоном, до винесення росіянам несправедливих чи безпідставних судових вироків чи до необґрунтованого юридичного переслідування російських громадян. Також пропонується арештувати їхні активи в Росії і заборонити фінансові і майнові операції з ними.

Законопроект «про заходи впливу на осіб, причетних до порушень прав громадян Росії», є відповіддю на так званий «акт Магнітського» у США – законопроект, який передбачає запровадження санкцій проти російських посадовців, що їх вважають причетними до смерті в попередньому ув’язненні російського юриста Сергія Магнітського, який викривав корупцію на високих рівнях у Росії. Законопроект передбачає суворі обмеження на видачу віз до США таким посадовцям і замороження їхніх активів у США.

Як очікують, президент США Барак Обама підпише його, надавши сили закону, ще до кінця року – за деякими повідомленнями, можливо, вже в п’ятницю.
XS
SM
MD
LG