Доступність посилання

ТОП новини

Премію імені Малевича отримала художниця Жанна Кадирова


Жанна Кадирова для Радіо Свобода
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:19 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Жанна Кадирова для Радіо Свобода

Київська художниця Жанна Кадирова стала в п’ятницю лауреаткою цьогорічного конкурсу імені Казимира Малевича і отримала міжнародну мистецьку премію, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

Мета премії Малевича – активізація міжнародної співпраці культурних інституцій, підтримка сучасного українського мистецтва, заявив, вручаючи премію, директор Польського інституту в Києві Ярослав Ґодун.

Раніше лауреатами премії ставали Стас Волязловський у 2010 році і Алевтина Кахідзе, яка отримала першу премію імені Малевича 2008 року.

Премія заснована 2008 року з ініціативи Польського інституту в Україні в партнерстві з фундацією «Центр сучасного мистецтва» в пам’ять про Казимира Малевича, митця польського походження, який народився в Києві.

Польська сторона присуджує премію за внесок у розвиток сучасного мистецтва раз на два роки митцеві віком до 40 років, який народився в Україні, незалежно від теперішнього місця його перебування. Міжнародне журі оцінює якість, майстерність, досягнення і значущість творів митця. Обмежень щодо освіти і напрямків діяльності немає. Висунути кандидатів на нагороду можуть українські і закордонні культурні інституції, наукові центри, галереї та музеї.
XS
SM
MD
LG