Доступність посилання

ТОП новини

У Росії опозиціонера Навального почали перевіряти в черговій кримінальній справі


Олексій Навальний, архівне фото
Олексій Навальний, архівне фото
Слідчий комітет Росії заявив у понеділок, що перевірить опозиційного діяча, блогера і відомого борця з корупцією Олексія Навального у новій кримінальній справі за черговим звинуваченням у викраденні коштів. За твердженням Слідчого комітету, одна з компаній, яку Навальний очолював, 2007 року отримала і відтак переказала на підставні фірми суму близько 100 мільйонів рублів (понад 26 мільйонів гривень) від тодішньої опозиційної партії «Союз правих сил».

Сам Навальний уже назвав це нове звинувачення абсурдним – так само, як він коментував і попередні звинувачення проти нього. Колишні керівники вже ліквідованої партії теж уже заявили, що нічого не знають про викрадення партійних коштів.

Цю нову справу виокремили з іншої, за якою Навальний уже проходить як обвинувачений, – про розтрату майна державної компанії «Кіровліс» у Кіровській області Росії. Губернатором цієї області є Микита Бєлих, який раніше очолював «Союз правих сил» і в якого Олексій Навальний раніше працював радником. У тій справі Навальному інкримінують викрадення 16 мільйонів рублів (майже 4 мільйонів 450 тисяч гривень).

Щодо Навального Слідчий комітет Росії раніше вже почав перевірку в іще одній кримінальній справі, виокремленій зі справи «Кіровлісу».

Крім того, Олексія Навального разом із його братом Олегом обвинувачують у ще одній кримінальній справі, про створення ними двома злочинного угруповання з метою шахрайства і викраденні коштів на суму у 55 мільйонів рублів (майже 14 мільйонів 400 тисяч гривень).

Олексій Навальний відомий, зокрема, тим, що викривав корупцію в навколовладних колах Росії і був одним із активних учасників масових акцій протесту проти влади.
XS
SM
MD
LG