Доступність посилання

ТОП новини

Луценко погодився на рекомендовану йому «медичну маніпуляцію» – пенітенціарії


Державна пенітенціарна служба України повідомила в середу, що колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко звернувся до керівництва Менської виправної колонії № 91, де він відбуває покарання, з проханням забезпечити йому проведення неназваної медичної маніпуляції, яку раніше рекомендували йому лікарі Чернігівської обласної клінічної лікарні.

Наразі керівництво установи узгоджує це питання з медичними фахівцями, мовиться в повідомленні.

Пенітенціарна служба нагадала, що раніше лікар-хірург Іван Тодуров, який консультував дружину засудженого колишнього міністра, повідомив, що цю проблему в Юрія Луценка діагностували ще понад 5 років тому, і підтвердив висновки лікарів Чернігівської обласної клінічної лікарні, що життю в’язня наразі ніщо не загрожує.

На початку грудня пенітенціарії повідомляли, що за результатами триденного медобстеження в обласній лікарні Луценкові запропонували зробити згадану медичну маніпуляцію, від якої він відмовився, а дружина колишнього міністра сказала, що хоче проконсультуватися з незалежними лікарями з приводу необхідності цього оперативного втручання. Усі вони не згадували суті проблеми, але в партії «Народна самооборона», яку Луценко очолює, повідомляли, що під час обстеження в його організмі виявили поліпи.
XS
SM
MD
LG